Pui toscan. Pui toscan in sos cremos, reteta simpla si gustoasa. Pui in stil toscan cu sos alb cremos. [AD]
Pe cat de simpla si usor de pregatit este, pe atat de savuros il vei gasi.
Pieptul de pui fraged si suculent merge de minune cu sosul de smantana cu baby spanac, rosii uscate si ketchup dulce, aromat cu usturoi.
Exista mai multe moduri in care poti gati pui toscan in sos cremos.
Dupa cateva incercari am ajuns la concluzia ca reteta aceasta este cea mai buna.
Toti cei care au mancat pui toscan pregatit mi-au confirmat ca este foaret bun.
La gustul foarte bun al sosului au contribuit ketchup-ul dulce de la Univer.
Acesta pastreaza gustul rosiilor provenite din fermele cu traditie din Ungaria.
Nu contine alergeni, iar banda verde de pe eticheta produsului atesta faptul ca produsul nu are aditivi alimentari.
Aroma a fost data de sosul de usturoi Univer, ce contine pulpa de usturoi.
Il folosesc adesea pentru a inlocui cateii de usturoi.
Iti las cateva sfaturi ca sa iti iasa si tie cel mai bun pui toscan in sos cremos:
Pieptul de pui poate fi fad, dar daca ai grija sa il gatesti corect si il insotesti de un sos sau o garnitura buna, vei aprecia si aceast tip de carne.
Iti las mai jos cateva sugestii:
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preprare pentru reteta de pui toscan in sos cremos:
Ingrediente pui toscan in sos cremos:
(pentru 4 persoane)
600 g piept de pui
1 lingurita sare
1 lingurita piper proaspat macinat
1 lingura oregano uscat
40 ml ulei de masline
1 ceapa medie
50 g rosii uscate la soare
1 lingurita sos de usturoi cu pulpa de usturoi Univer
2 linguri ketchup dulce fara E-uri Univer
100 g baby spanac
400 ml smantana pentru gatit 32% grasime
40 g parmezan ras
Iti las pentru inceput modul de preparare in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise.
Mod de preparare pui toscan in sos cremos
Am taiat pieptul de pui astfel incat sa obtin bucati de grosime medie.
Am presarat sare, piper proaspat macinat si oregano pe ambele parti.
Am pus si apa la fiert pentru a fierbe pastele.
Am tocat o ceapa cat mai marunt. Am folosit rosii uscate in ulei, pe care le-am feliat.
Am incins uleiul de masline si am prajit pieptul de pui pana s-a rumenit usor pe fiecare parte.
Nu l-am gatit excesiv pentru a nu usca carnea.
Cand a fost gatit l-am scos din tigaie si am scurs jumatate din cantitatea de ulei.
In aceesi tigaie am sotat ceapa la foc mic, pana s-a inmuiat. Am adaugat roiile uscate si le-am gatit in jur de un minut.
Dupa acest interval de timp am pus baby spanacul in tigaie si l-am calit pana s-a inmuiat si si-a micsorat volumul.
Am adaugat o lingurita de sos de usturoi Univer cu pulpa de usturoi si doua linguri de ketchup dulce fara E-uri de la Univer.
Peste acestea am turnat smantana de gatit si am adaugat parmezanul ras.
Am lasat la foc foarte mic 2-3 minute, apoi am pus pieptul de pui si am continuat sa gatesc inca 3-4 minute.
Daca sosul se ingroasa prea rapid puteti adauga 100 ml smantana de gatit sau apa.
Inainte sa opresti focul gusti sosul si adaugi sare daca este nevoie.
A iesit o minunatie de pui toscan, cu carne frageda in sos cremos gustos si aromat.
Merge foarte bine cu tagliatelle pe post de garnitura.
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Comentarii