Ciorba de post cu fasole verde si cartofi, reteta simpla., reteta de post.
Reteta de ciorba de fasole verde cu cartofi, aromata, consistenta si foarte gustoasa. Reteta ciorba de post cu fasole verde si cartofi.
Ciorba de fasole pastai cu cartofi si suc de rosii.
Daca iti doresti o reteta de ciorba foarte simpla, gustoasa si hranitoare, atunci reteta aceasta este fix ceea ce cauti.
Ciorbele sunt apreciate atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece, aducand beneficii sistemului digestiv.
Cele cu legume se preparar cel mai usor si mai rapid.
Pentru un plus de gust iti recomand sa calesti legumele inainte de fierbere.
In ceea ce priveste verdeturile poti adauga dupa gust leustean (proaspat sau uscat) sau 2 fire de tarhon.
Eu am pus o frunza de dafin si a iesit delicioasa, dar mi-ar fi placut sa simt aroma leusteanului in aceasta ciorba de post cu fasole verde si cartofi.
Cele mai cautate retete de supa sau ciorba de post in ultima saptamana:
Toate retetele de post le gasesti daca apesi aici.
Iti las cateva sfaturi pentru ca reteta de ciorba de post cu fasole verde si cartofi sa iti iasa savuroasa:
Iti las mai jos reteta de ciorba de post cu fasole verde si cartofi detaliata pas cu pas:
Ingrediente ciorba de post cu fasole verde si cartofi:
300 g fasole verde congelata
250 g cartofi
1 ceapa mare
1 morcov mediu ras
1 felie telina
1 catel de ustuoi
1,2 l supa concentrata de legume/ apa
100 ml suc gros de rosii
1/2 lingurita boabe de piper
1 frunza dafin
sare dupa gust
patrunjel verde pentru servit
Am curatat ceapa si am tocat-o marunt, apoi cartofii curatati de coaja i-am taiat in cuburi de marime potrivita pentru a fi mancati.
Am ras prin razatoarea mica morcovul curatat in prealabil.
Folosec adesea supa concentrata de legume. In general fac cantitati mai mari si le pastrez in congelator in stocle de plastic.
Reteta o poti citi aici.
Daca nu ai in casa sau nu ai timp sa faci o supa de legume de casa, poti cumpara cuburi bio din magazin.
Mod de preparare supa de post cu fasole verde si cartofi:
Am incins uleiul, apoi am calit ceapa pana s-a inmuiat si avea aspect lucios.
Am presarat foarte putina sare peste ceapa, pentru ai accentua aromele si in acelasi timp o ajut sa elimine mai rapid apa.
Am pus si cartofii si i-am sotat in jur de patru – cinci minute, amestecand destul de des.
Peste acestea am pus o frunza de dafin si un catel de usturoi.
Am turnat supa fierbine de legume, apoi sucul de rosii.
Pentru aroma am pus boabe de piper.
Am lasat ciorba la foc mediu spre mic in jur de 20 minute sau pana cand cartofii sunt fierti.
Am adaugat fasolea verde si am mai lasat sa fiarba 5 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.
In functie de tipul de fasole congelat timpul de gatire al acesteia poate fi diferit.
Daca folositi din conserva sau borcan ai nevoie de 3 minute, cat sa se imprieteneasca aromele.
In acest timp am gustat pentru a adauga sare daca mai este nevoie.
Daca vrei o ciorba mai acra poti turna sucul de la o lamaie cand pui fasolea verde.
Este minunata fierbinte, cu patrunjel verde si paine cu cartofi.
Daca esti la dieta poti renunta la paine.
Este satioasa si foarte gustoasa.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Comentarii