RETETE RECENTE

Pancakes de post cu mac si portocale

martie 2, 2023 | CATEGORIA

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie a

 

Pancakes de post. Pancakes de post cu mac si portocale. Reteta pancakes de post. Pancakes de post cu seminte de mac si portocale.

Reteta pancakes de post simple, gustoase si delicioase. Cum se fac pancakes de post. Pancakes de post cu piure de banane in aluat. Clatite de post pentru mic dejun.

Clatite americane de post cu seminte de mac. Clatite pufoase de post. Reteta clatite americane de post. Mic dejun de post. Desert pacakes de post fara coacere. 

 

 

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie B

 

Retetele de clatite pufoase se fac in general cu oua. In varianta de post/vegana acestea poate fi inlocuite de piure de banana, piure de mere, seminte de in, dar si alte variante pe care le gasesti in comert.

Am ales piureul de banane ca substitut pentru oua. Cu cat banana este mai coapta, cu atat mai bun va fi rezultatul final.

Faina pe care am folosit-o este tip 000.

Daca vrei sa obtii pancakes de post foarte pufoase si bine umflate ai nevoie de praf de copt sau bicarbonat.

Eu prefer praful de copt, caci bicarbonatul are un miros intepator cand clatitele sunt calde.

In ceea ce priveste bautura vegetala folosita o prefer pe cea de orez cu cocos (sau cocos cu orez).

Pana anul acesta bautura vegetala era intalnita sub numele genetic de „lapte de orez”.

Poti folosi si bautura bio de ovaz, mei, soia, migdale, in functie de gusturi sau ce ai in casa.

Daca iti plac aceste clatite pufoase de post, poti sa incerci si alte retete din colectia de dulciuri de post.

Cele mai apreciate in ultimile 2 luni au fost urmatoarele retete (le poti citi daca apesi pe titlul retetei):

 

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie C

Inainte sa trec la reteta iti as cateva sfaturi utile pentru ca aceste pancakes de post sa iasa perfect:

  • 1. Nu mixa aluatul prea mult, caci va deveni prea dens, iar clatitele nu vor fi pufoase.
  • 2. Lasa aluatul sa se odihneasca 5 minute. Glutenul din faina se relaxeaza si clatitele vor fi mai pufoase.
  • 3. Verifica daca tigaia este bine incinsa. Poti sa stropesti cu foarte putina apa, doar cateva picaturi. Daca se evapora imediat tigaia este prea fierbinte. Daca nu sfaraie, atunci este prea rece.
  • 4. Daca observi la prima clatita ca este rumenita la exterior prea tare iar mijlocul nu pare gatit, atunci vei reduce focul.
  • 5. Ungerea tigaii cu ulei trebuie sa fie cat se poate de subtire. Poti scurge sau stergi excesul de ulei. Clatitele nu trebuie prajite in ulei!

Daca vrei sa vezi cum sa faci pancakes de post cu mac si portocale iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas:

 

Ingrediente pancakes de post cu mac si portocale:

(pentru 6-8 bucati)

150 g faina

1 varf cutit de sare

10 g praf de copt

20 g zahar

10 g mac

1 lingurita coaja rasa de portocale bio

50 g banana

30 ml suc de portocale

15 ml apa minerala

120 ml bautura vegetala de orez cu cocos

15 ml ulei

30 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare pancakes de post cu mac si portocale:

Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele solide. Am cernut faina intr-un castron.

Am pus sare si praf de copt, apoi am adaugat zaharul semintele de mac si coaja rasa de portocale.

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 1 pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 2

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am pus 50 g banana intr-un mixer si am pasat-o.

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 3 pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 4

Peste aceasta am turnat bautura vegetala (lapte vegetal), ulei, suc de portocala si apa minerala.

Am blenduit toate ingredientele, astfel incat sa obtin un lichid omogen.

L-am turnat peste ingredientele solide si am mixat bine pana am obtinut un aluat de consistenta mai groasa.

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 5 pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 6

Am lasat aluatul sa se odihneasca timp de 5 minute, astfel incat textura sa devina mai neteda, mai uniforma, iar glutenul sa se relaxeze.

Acest lucru va face ca  aceste pancakes de post cu mac si portocale sa fie mai usoare si mai pufoase.

Am incins o tigaie din teflon.

Am uns-o cu cateva picaturi de ulei, am verificat daca este incinsa, apoi am pus aluat in tigaie cu un polonic mic.

Am gait fiecare pancakes de post timp de 1-2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 7 pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie 8

Am intors fiecare pancakes de post cand s-au umflat si am observat ca marginea de jos devenea aurie.

Este posibil sa prima transa sa nu iasa perfect. Verifica daca este bine rumenita la exterior si pufoasa, gatita corect, in sectiune.

Este posibil, ca in functie de tipul tigaii si puterea flacarii, sa fie nevoie sa reduci focul.

Am repetat operatiunea pana am terminat aluatul.

Mi-au iesit 7 pancakes de post (6 mari si una mai mica pe care am testat-o la inceput sa vad daca este nevoie sa reduc focul).

Au iesit grozav de gustoase si pufoase!

pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie D

Servire pancakes de post cu mac si portocale diva in bucatarie:

Le-am mancat la micul dejun, cu sirop de artar si nu a ramas nimic in farfurie.

Poti sa pregatesti un sirop mai gros din suc de portocale, zahar si un praf de amidon.

Avand in vedere ca au in compozitie banane poti sa pui alaturi si felii de banane, dar si fructe de padure.

Daca vrei poti doar sa le pudrezi cu zahar sau le mananci simple.

Am vazut ca americanilor le plac pancakes cu unt topit. Poti incerca cu unt de cocos sau unt vegan.

 

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM. 

Pagina de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *